Praktiske oplysninger

 

Brugsanvisning

Når I ankommer til huset:

Nøglen til husets fordør får I tilsendt af mig senest 14 dage før jeres lejeperiode. En ekstra nøgle (nøgle nr. 1) ligger i huset, (i trææsken med det norske flag, der er placeret på reolen i stuen sammen med øvrige nøgler til bl.a. cykler). Diverse nøgler til cyklellåse på de 4 cykler i cykelrummet og ekstranøgle til fordøren finder I i skuffen i reolen i stuen. Skulle der ske et uheld med nøglen til husets fordør, evt. at I har glemt den hjemme, så ring til mig. Jeg har en løsning

I huset finder I et nøgleknippe med en kæmpenøgle, der passer til den gamle dør mod smøgen, og en mellemstor nøgle, der passer til døren på 2. etage mod det store lagerrum. Den originale kæmpenøgle er antik og ca. 400 år gammel, så den vil jeg bede jer om at passe ekstra godt på. Bare kopien af kæmpenøglen har en værdi af 1.000 kr. Døren fra cykelrummet ud til den lille gård, og porten fra gården ud til gyden, åbnes begge indefra. Cykelrummet finder I ved at gå fra trapperummet til tagterrassen ind i og gennem det nye køkken/alrum på 3. etage og ned ad trappen.

Når I ankommer til huset tages de to skodder på den gamle entrédør af og lægges ind i cykelrummet. Splitterne opbevares i træskålen over vaskemaskinen. Når I forlader huset bedes I påmontere skodderne igen. Skodden i stuens dørparti tages af ved at åbne vinduet og løfte op.

I stuen på væggen ud mod torvet forefindes husets el-måler. Når I ankommer til huset og når I igen forlader det, bedes I aflæse el-måleren, og ved jeres hjemkomst give mig besked om de aflæste tal, samt om hvorvidt I har haft uheld i huset af nogen art.

Ved trappeopgangen til 1. sal forefindes vand-hovedhanen.


Ankomst- og afrejsetidspunkt:
Jeres lejemål af huset starter kl. 14.00 og slutter kl. 10.00 på aftalte lørdage.

Linned m.v.:
I huset forefindes senge, dyner, puder og tæpper til 7-8 personer. Sengelinned, håndklæder og viskestykker, der forefindes i huset, må I bruge, hvis I har glemt at få nogen med. Der vil så være et lille vaskeproblem den dag I forlader huset, som jeg regner med I finder en løsning på.
Husk at efterlade huset med toiletpapir til de næste gæster!

Vaskemaskine:
Vaskemaskinen er en ny Miele, købt i Dk og har dermed dansk tekst i panelet.

Butikker:
Nissan er en livlig fransk landsby på ca. 3.500 indbyggere. Der findes mange små butikker, bl.a. 3 bagerbutikker inden for 100 m fra huset, slagterbutik ud mod torvet, frugthandler med frisk frugt bag torvet. Foruden de mange småbutikker er der supermarkedet Super U, der ligger ved en sidevej til hovedgaden, (til venstre ved den store guldengel).

Byen holder siesta fra kl. 12.15 til 15.00. I den periode er alle forretninger i byen lukket. Forretningerne lukker kl. 19.00, også om lørdagen. Supermarkeder i de større byer holder ikke siesta-lukket.

Fest i huset:
I Nissan lever man blandt franskmænd, der har deres daglige arbejde at passe. Jeg vil derfor bede jer om at udvise hensyn, når I f.eks. hygger jer på tagterrassen til ud på de små timer, - der er naboer der skal tidligt op og på arbejde.

Markedsdage på torvet:
Der er marked på torvet tirsdag, torsdag og lørdag formiddage kl. 7-12. Husk at I ikke skal parkere på de forbudte områder af torvet (se skiltningen) fra om aftenen før de tre markedsdage.

Parkering ved huset:
Den bedste og sikreste plads for bilen er pladsen bag torvet - lige over for huset. Der er som regel til at finde en parkering, men man skal efterhånden være heldig at finde en plads op til - og i siestaen og efter kl. 17.30.

Affald:
Poser med køkkenaffald smides i de opstillede containere i rummet under trappen for enden af markedspladsen (forbi bageren). Flasker, dåser, reklamer m.v. til genbrug lægges løbende i de blå baljer i de store skuffer i entréen (se billedet på ydersiden af den ene balje), og de tømmes i de dertil opsatte containere til genbrug rundt om i byen før I forlader huset, f.eks. i gaden med posthuset.

Gas:
Hvis I løber tør for gas til komfur eller gasvarmere vil jeg bede jer om at købe en ny gasflaske, og sende mig kvitteringen sammen med elmåler-aflæsningen ved jeres hjemkomst. I vil da få refunderet beløbet. Gasflaske kan f.eks. købes hos tankstationen på N9 lige før rundkørslen mod Beziers (5 km).
Husk at påsætte hætten med håndtag på gasflasken før tilbagelevering af den brugte gasflaske ved køb af ny. Hætten skulle ligge i skabet ved siden af gasflasken.
Hvis gassen slipper op på et uheldigt tidsplunkt kan I midlertidigt bruge gasflaskerne fra gasvarmerne.


Cykler m.v. i huset:
I husets cykelrum er der to gode cykler til fri benyttelse. Til cyklerne hører en cykeltrailer, - go' skovtur!


Internet
Man kan komme på internettet i huset, hvis man har sin egen computer med.
Man kommer på internettet ved at bruge Sfr USB-stikket, som findes i æsken på bordet i gangen ved køkkenet. Når man putter USB-stikken i computeren, anmoder den automatisk om at installere et program. Accepter det hele og genstart computeren om nødvendigt. Koden til USB-stikken er 0000.
Fra huset er der forbindelse til de to hotspots: SFR WiFi Public og Neuf WiFi. Når USB-stikken er i computeren virker det som en nøgle til at tilslutte sig disse hotspots. Det er ikke alle steder i huset, man kan nå hotspotsne. Prøv jer frem. Nogle gange kan nettet være ustabilt. Prøv at skrifte mellem SFR og Neuf.
Man kan også komme på mobilt internet med USB-stikken. Gå ind i SFR-programmet og tilslut det 3G mobile internet ved at trykke på ’Connecter 3G’ under ’Général’-fanen (kører over mobilnettet i stedet for hotspots). Der er begrænset forbrug på det mobile internet, og det er ikke lige så hurtigt som hotspotsne, så det er bedst at have ’Connecter 3G’ slået fra.
HUSK at lægge USB-stikken tilbage i æsken, når I forlader huset!